Vejdage

LILLE LAPPEDAG SØNDAG DEN 19. AUGUST 2018 – FORLØB OG BILLEDER SENDT AF ELSE

I fint vejr blev render og huller på alle veje fyldt op ud fra et koncept med manuel kraft. Flere deltagere (der var 7 hjælpere) drømmer om assistance fra maskinkraft, men tovholder Bent forsøger at holde fast i konceptet med manuel kraft, fordi hovedformålet med indsatsen er at spare penge, så vi på et senere tidspunkt kan lave nogle forebyggende tiltag, fx dræn, etablering af bedre vejprofiler osv. Målet er ikke, som Bent udtrykker det, at opnå perfekte veje, men vi skal have veje, der er OK, men ikke mere end det! Bent vil indkøbe en ny beholdning af knust beton .. og denne gang unden store klumper.

Bent mener desuden, det er for tidligt at konkludere noget omkring metoden, så han foreslår, at vi ikke ændrer på metode eller materiale på nuværende tidspunkt.

Det var ikke kun hårdt arbejde, der blev også hygget bagefter med pølsespisning og øldrikning i det gode vejr.

Grete
220818

STORE VEJDAG DEN 4. NOVEMBER 2017 – BILLEDER OG FORLØB

I dag løb vores første arbejdsdag omkring vores veje af stabelen.

Som bekendt har en lille arbejdsgruppe bestående af Carsten, Bent og Ole Nielsen påtaget sig det vigtige job at holde øje med vores veje og komme med forslag til vedligeholdelse af samme.

Det er også bekendt, at gruppen mener, at vi ved fælles hjælp kan holde rigtig mange penge hjemme i vores forening. Vedligeholdelse af vores veje er vores største udgift hvert eneste år.

Så dagen efter vores vinsmagning, kl. 10 om formiddagen, stod ca 20 mennesker klar ved Ørnevænget godt klædt på med skovle og river. Vejret var mildt og dejligt, så humøret var højt.

Bent bød velkommen og fortalte lidt om projektet og om, hvordan arbejdsopgaverne skulle fordeles mellem de fremmødte de næste par timer.

3 biler med anhænger kørte rundt på vejene med stabilt betongrus. To til tre fulgte efter med skovle og lappede huller og regnvandskanaler. Til de større reparationer kom en traktor, som venligst blev udlånt og kørt af en af vores nye tilflyttere. Hvor heldig kan vi være:)

Det hele tog ca. 1,5 time, og i mellemtiden havde Mette gjort grillen klar ved børnehaven. Pølsegildet gik i gang med alt, hvad der hører sig til suppleret med øl og vand.

Igen i dag kunne vi hilse velkommen til flere nye beboere her i Mariendal. Flere var mødt op, og så det som en kærkommen lejlighed til at lære folk at kende, og netop denne sociale sidegevinst er så vigtig. Der blev hygget og snakket igennem, og kl 14 blev der ryddet op og sagt farvel til hinanden.

Et STORT TAK til arbejdsgruppen for en MEGET veltilrettelagt dag, hvor vi nåede det, gruppen havde planlagt.

Efterfølgende vil selvsamme gruppe holde skarpt øje med resultatet og holdbarheden af udført arbejde.

Vi vil i bestyrelsen blive holdt løbende orienteret og sammen med gruppen se på, hvad der videre skal ske, og I vil naturligvis blive holdt orienteret via nyhedsbreve på hjemmesiden.

Venlig hilsen

Jette Hellemoes
4. november 2017