Arrangementer Klub Mariendal

På grund af corona i 2020 blev nedenstående Hjerteredderkursus aflyst. Det vil blive forsøgt afholdt på et senere tidspunkt.

Billeder fra vinaftenen

Velkommen til VINAFTEN 2019 i
Klub Mariendal

Vinaften fredag den 1. november 2019.

Det 5. vinarrangement blevet afholdt  i Klub Mariendals regi, og denne gang var vi 43 personer samlet i børnehavens lokaler. Tak til Per og Gitta for igen at ville dele deres passion og viden om vin med os og herved bidrage til, at vi alle fik en hyggelig aften

Vi fik smagt på 7 forskellige vine, og Per fortalte engageret om alt lige fra dyrkning til mineraler og jordbundsforhold og ikke mindst om de forskellige druesorter og hvad de kan og gør for en vin. Viden krydret med små historier fra deres mange vinrejser.

Gitta havde bagt lækkert brød og været på torvet efter oste, som vi nød i pausen efter den 4. vin.

Tak til jer der hjalp med at hente vores stole og borde, stille op og rydde op igen dagen efter.

Venlig hilsen
Åse Pedersen, Tovholder Klub Mariendal

Vinaften2019

Sommerfest august 2019


Lørdag den 17. august 2019 holdt vi vores sommerfest. Om formiddagen mødte 7-8 grundejere op for at slå vores telt op, stille borde og stole frem, gøre grill klar. Vejrudsigten taget i betragtning blev teltet stillet op ved vores skur.

Kl. 17.00 mødtes vi igen – 34 deltagere kom hver især med kød og med lækre og spændende salater til buffeten.  Per havde i år en velsmagende velkomstdrink med.

En meget hyggelig aften med masser af snak. Dejligt at få hilst på hinanden, både på dem, man kender og dem man ikke kender så godt.

Næste dag skulle teltet jo ned igen. Vi mødtes 6 mennesker og måtte konstatere, at alt var for vådt. 3. gang vi mødtes var alt tørt, og da gik det hurtigt med at få ryddet op og pakket det hele ned. Vejret var en drillepind !!

Tak for indsatsen til alle, der hjalp til.

Venlig  hilsen
Åse Pedersen, Tovholder Klub Mariendal

Skøn vinaften i børnehaven fredag den 9. november 2018

Så er vores 4. vinarrangement blevet afholdt med stor succes i Klub Mariendals regi.

En kæmpe tak til Per og Gitta, for at de som altid med stort engagement, fortæller om deres hobby og interesse, nemlig vin.

I år var der fundet 7 forskellige vine, og som en overraskelse også en super lækker portvin. Vinene kom fra Spanien og Italien, og Per fortalte om alt lige fra dyrkningen, mineraler og jordbundsforhold samt om alle de forskellige druesorter, der findes.

Traditionen tro blev der nævnt begreber såsom hønerøv og tanniner, men også fingerbøl, og oversøiske vine kunne have et indhold af “gamle gummistøvler” fik vi at vide. Så vi kom vidt omkring.

Gitta havde bagt det lækre brød og været på torvet efter de skønneste oste, som vi fik i pausen efter den 5. vin.

I alt var vi 40 deltagere, og vi fik indviet vore nyindkøbte borde og stole, som mange bidrog med både at sætte op, samt rydde væk efterfølgende, så en stor tak til Jer alle.

Som altid låste og slukkede jeg børnehaven lidt over midnat.

Venlig hilsen
Mette Skytte Nielsen
Tovholder Klub Mariendal
111118

Gode øjeblikke fra vores vinaften i 2018
fanget af Else som glemte blitzen 🙂 

Sommerfest 2018

Lørdag den 11. august 2018 holdt vi vores sommerfest. Vi mødtes om formiddagen nede ved skuret, hvor ca. 12-15 grundejere var mødt op for at slå vores telt op, så vi havde ly til de senere festligheder.

Kl. 17.00 mødtes vi igen, og denne gang kom 40 deltagere med kød, lækre salater til buffet og dejlig vin, og Kl. 18.00 blev der pga. af afbrændingsforbudet tændt op i 2 gasgrill.

Vi var heldige med vejret. Det hele foregik imellem bygerne, og vi kunne sidde i teltet og nyde udsigten ud over havet.

Snakken gik lystigt, og flere fik skabt nye bekendtskaber, og vi fik også hilst på nye beboere.

Vi hyggede os, og den sidste gik ved midnatstid, hvor jeg slukkede og lukkede teltet efter en dejlig aften.

Næste dag mødtes vi en flok, da teltet jo også skulle ned igen, det gik super hurtigt med at få ryddet op og pakket det hele ned og ind i skuret.

Dejligt at så mange havde lyst til at deltage med både det praktiske og hygge.

Der blev også taget fotos, som kan ses nedenfor.

Venlig  hilsen
Mette Skytte Nielsen

Mette og Else tog billeder, som fulgte slagets gang fra formiddagen, hvor teltet blev slået op og til den sidste (Mette) forlod teltet ved midnatstid

Hermed invitation til årets sommerfest 2018 i Klub Mariendal –
sommerfest_2018

HISTORISK AFTEN I AJSTRUP FORSAMLINGSHUS DEN 28. MARTS 2018
65 ÅR I MARIENDAL FORTALT AF KAI OG HEDVIG CARLSEN

En længe efterspurgt aften med vore medlemmer løb af stablen en onsdag aften i Ajstrup Forsamlingshus.

56 tilmeldte medlemmer fyldte godt op i det smukke lokale pyntet med lys og vintergækker.

Kai og Hedvig kom, som altid, med smil på læben og satte sig i vores vel tilrettelagte højsæde. Overfor sad Grete og Flemming, som løbende supplerede Kai og Hedvig med gode spørgsmål, så vi kom gennem de mange, mange år, som de to havde glædet sig til at fortælle os alle om.

Det var en rørende og oplysende aften.

Vi sad med to stolte gamle mennesker, som hele livet igennem har kæmpet sig til livets glæder, for intet kom af sig selv, det vidste de mere end nogen. For Kai og Hedvig var drømmen ikke rejser til Thailand, Frankrig eller andre eksotiske steder. De fulgte så helt og aldeles deres hjerter, som begge landede i Mariendal Havbakker.

Vi fulgte dem fra deres første møde, hvor kærligheden hurtigt bragte dem videre i livet. Vi fik historien om deres første “genbrugshus” i 1953, for jo, sådan var reglerne, dengang de første sommerhuse blev bygget. Man skulle bruge nedbrydningsmaterialer, og her var det godt at have kontakterne i orden, hvilket Kaj havde. Vand og kloak skulle lægges ind, og det havde sin hel egen historie.

Kai var formand i Mariendal Grundejerforening gennem flere år. Hans overordnede drøm var at skabe et lille paradis for alle medlemmer, så stedet kunne blive det åndehul, som Hedvig og Kai selv nød så meget i deres travle arbejdsliv.

Efter kaffen blev der tid til at stille spørgsmål og høre fortællinger fra andre medlemmer, som også har deres historier og anekdoter, der knytter sig til vores smukke område.

Alt i alt en hyggelig og berigende aften.

Vi vil gerne sige tusinde tak til Hedvig og Kai.

Venlig hilsen
Mette og Jette
Klub Mariendal

LIVREDDENDE FØRSTEHJÆLP

Den 28. februar 2018 kl. 19 var vi samlet en lille skare i Ajstrup Forsamlingshus, hvor Anette fra Hjerteforeningen kom og underviste i livreddende førstehjælp.

Det blev en god aften med hygge og humor trods det alvorlige emne.

Anette Nielsen have sin “dukke” med, så dem der havde lyst kunne få genopfrisket hjertemassage og kunstigt åndedræt – 30 tryk og 2 pust. Hjertestarteren blev demonstreret. Vi er flere, som nu har et lidt mere afslappet forhold til brug af hjertestarter, hvis vi står overfor et menneske med hjertestop.

Anette fortalte lidt om Hjerteforeningen og dens arbejde. Hun fortalte om den megen hjælp og støtte, enhver borger kan modtage gennem foreningen blot ved at ringe og lave en aftale.

Her er en nyttig hjemmeside til Hjerteforeningen www.hjerteforeningen.dk/givliv

Vi var inde og vende snakken om en hjertestarter her i Mariendal, og det blev tilkendegivet, at vi også burde have en.

Det var også vores første besøg i Ajstrup Forsamlingshus, hvilket var meget positivt. Et hyggeligt rum med gode stole og borde og et veludrustet køkken, så her er faciliteter til mange aktiviteter fremover.

Det næste arrangement er allerede den 28. marts med Kai og Hedvig Carlsen, som vil fortælle vores historie her i Mariendal.

Venlig hilsen

Jette

Stander

TANNINER OG SULFITTER OG SMAG AF HØNERØV

Jo, det kræver dyb koncentration, når Per holder sit årlige vinforedrag.

Et stort tak til Gitta og Per for igen at have kreeret en vidunderlig aften med masser af spændende vine og dejligt tilbehør.

I år kom vinene fra Chile, Argentina, Italien, Toscana og Australien. Nogle var økologiske andre biodynamiske, så her måtte Per forklare: hvad er forskellen? Det afstedkom sjove snakke blandt tilhørerne, men Per måtte sætte tyk streg under forskellen på at være landmand og være vinbonde, reglerne er forskellige og noget af en jungle at finde rundt i.

Smag af tanniner og sulfitter, oxyderet vin og propsmag, ja, det hele skal være på plads og velafbalanceret for ikke at ende ud i en smagsoplevelse af “hønerøv”, som Per siger.

Som altid blev brødet rost og opskriften efterlyst, så den får du her.

Mange hjalp til med at sætte borde og stole frem og tilbage, så hurtigt stod det hele klart, og hurtigt blev der ryddet op efter festen, dejligt.

En af gæsterne fortalte om en vinsmagning i Ribe, der foregår en uge i september hvert år, det skulle være en oplevelse. Det er en kopi af den årlige vinsmagning i april måned i Frankrig, hvor der smages på 46 vine. Ideen gives hermed videre.

Mette nåede lige at abstrahere fra koncentrationen og tage nogle billeder fra aftenens forløb.

Venlig hilsen
Jette Hellemoes
tovholder Klub Mariendal
061117

Vinaften fredag den 3. november 2017

vinsmagning2017

 SOMMERFESTEN I MARIENDAL HAVBAKKER 2017 BLEV EN STOR SUCCES

Den 12. august afholdt vi vores første sommerfest i Klub Mariendal.

Det var en sand fornøjelse, og vejret var med os. Bænke og grill stod klar i Børnehavens hyggelige baghave.

36 beboere kom med madkurv og godt humør. Per skænkede rundhåndet af sine velsmagende, hjemmelavede vine. Snakken gik, grillen snurrede med lækre sager, og flotte salater stod på det store bord og var så smukke.

Vi var mange, der lærte hinanden at kende, og festen sluttede da også først kl. 01 med stor enighed om, at den skal gentages i 2018.

Der blev taget nogle dejlige billeder, som I kan finde under BILLEDARKIV.

Venlig hilsen
Jette Hellemoes

23. august 2017
Grete

SOMMERFEST MARIENDAL HAVBAKKER
Lørdag den 12. august 2017 kl. 17.00

BØRNEHAVENS BÅLPLADS UD MOD VANDET

På vores sidste bestyrelsesmøde den 3. maj 2017 fik vi vendt mange ting som altid.

Vi måtte konstatere, at vores loppemarked med fællesspisning ikke havde tilmeldinger nok, men det skal ikke stoppe os i at prøve igen næste år.

I bestyrelsen har vi ofte talt om at lave en sommerfest i vores forening. Igen, igen er vi privilegerede med de muligheder, børnehaven repræsenterer såvel uden- som indendørs. Hvis vejret er med os, kan man ikke finde et bedre sted at samles mange mennesker. Pladsen foran børnehaven med udsigt ud over vandet vil skabe den smukkeste ramme for en sommerfest.

Der er ingen tilmelding, så kom blot og vær med.

Vi vil gøre det meget enkelt.

1.    2 grill vil være parate, og vores kasserer Per vil bidrage med en lækker velkomstdrink af egen produktion.

2. Vi har engangsbestik og tallerkener, som kan benyttes.

3. Medbring mad til grillen til eget brug.

4. Tag en salat med til fællesbordet.

5. Glas og drikkevarer til eget brug.

6. Stearinlys, som ikke blæser ud!

Vel mødt til en hyggelig aften

Klub Mariendal
Mette og Jette

Loppemarked
Grundejerforeningen Mariendal Havbakker havde planlagt at afholde loppemarked i Naturbørnehaven lørdag den 29. april 2017, men arrangementet er desværre aflyst pga manglende tilslutning.

Vinaften
Vinaften den 16. november 2016 …….Dagen derpå !
I går aftes gjorde Per og Gitta det igen, de gav os en uforglemmelig aften, hvor vi “frit” kunne smage på udsøgte vine og oste til det skønneste brød, som Gitta og Bente havde bagt. Mens vi nød vin og ost, fik vi “serveret” interessante indblik i vinens verden af en meget engageret, passioneret og vidende Per, der kunne krydre sin viden med sjove oplevelser fra besøg på alverdens vingårde både i Argentina, Sydafrika, Australien og selvfølgelig også Frankrig.

Det var en fornøjelse, tak til Per og Gitta og tak til alle, der hjalp Klub Mariendal folkene med at få alt det praktiske til at fungere.

Til de mange, der bad om opskriften på brødet, kan vi glæde jer med at bringe den her.

druer1Vinaften fredag den 11. november 2016.

Næste arrangement:
Sommerfest lørdag den 12. august 2017